Ortodontik tedavi için yaş sınırlaması yoktur. Her yaşta ortodontik tedavi yapılabilir. Ancak erişkinlerde çene kemikleri büyümelerini çoktan tamamlamış oldukları için, dişler ancak kemiklerin izin verdikleri  şekilde düzeltilebilir. Ayrıca erişkin hastalarda çene uyumsuzluklarının da bir çok kez ortodontik tedaviyi takiben estetik cerrahi müdahale ile, ortognatik cerrahi yöntemleriyle düzeltilmeleri gerekebilir.

Bunun dışında erişkin bireyler sosyal konumları gereği tedavi sırasında görünmeyen braketler kullanmak isteyebilirler. Bu amaçla, dişlerinde braketlerin görünmesini istemeyen erişkin hastalar için şeffaf veya diş renginde, hastanın estetik ihtiyaçlarını daha iyi karşılayan özel braketler kullanılabilir. Ayrıca dişlerin iç yüzeylerine yapıştırılan "lingual braket" denen braketler de bu amaçla erişkin hastaların kullanımına sunulmaktadır.

Ayrıca bir çok erişkin bireyde çekilmiş dişlere ait boşluklar, bu boşluklara diğer dişlerin kaymasıyla ortaya çıkan dişsel asimetriler mevcuttur ve bireyin ortodontik tedavi ile beraber protez restorasyon uygulamaları, implant uygulamaları, ilave cerrahi işlemler vb. görmesi gerekebilir.